Over de vakschool

Cottus Vakschool staat voor bekwaam, betrokken en persoonlijk modulair onderwijs. Cottus Vakschool ondersteunt alle Cottus labels door gericht onderwijs aan te bieden om zo de medewerkers en de toekomstige medewerkers ruimer en beter inzetbaar te maken binnen hun professie. Door hard en soft skills in kaart te brengen en hierop een persoonlijk opleidingsplan te ontwikkelen om zo het rendement en uiteindelijk de productiviteit te verbeteren. De Cottus Vakschool is toegankelijk voor iedereen die gedegen technisch onderwijs en of technische trainingen zoekt.

Het voordeel van de modulaire aanpak is het persoonlijke karakter en de individuele snelheid van leren om de overdracht van kennis zo vloeiend mogelijk te laten verlopen waardoor het effect op productiviteit snel zichtbaar wordt.

Als Cottus Vakschool zijn we gespecialiseerd in lasopleidingen, lastrainingen en lascursussen zoals Autogeen, BMBE, MIG/MAG en TIG-trainingen. Medewerkers die wel willen leren lassen maar geen volledig gecertificeerde opleiding willen volgen, kunnen zich aanmelden voor één van de lastrainingen, lasopleidingen of lascursussen aan de Cottus Vakschool. Van een kennismakingstraining van twee dagen tot een basistraining van vijf dagen, waarin men leert een gedegen las te leggen binnen alle voorkomende lasprocedés, het is allemaal mogelijk. Met een lastest vooraf kunnen we het niveau van de cursist individueel bepalen.

De cursist staat centraal

Cottus Vakschool voorziet in de behoefte van klanten, medewerkers of particulieren. Wij stellen de cursist centraal door hem of haar inspraak te geven in zijn of haar eigen leerproces. We betrekken onze cursisten bij de leerstof, onze manier van lesgeven en de doorloop van de cursus, training of opleiding. Zo wordt een training of opleiding een traject wat je gezamenlijk aangaat en uiteindelijk moet leiden tot een certificaat of diploma.

 

Lastesten en opleidingsadvies

Bij aanvang van een NIL gecertificeerde opleiding gaat de lasdocent, lasmeester of projectmanager van Cottus Vakschool eerst een gesprek aan met u om te beoordelen waar uw exacte opleidingsbehoefte ligt. Daarna zal er een korte lastest worden afgenomen om ervoor te zorgen dat de opleiding die u wenst af te nemen ook degene is die bij u past. Naar aanleiding van deze lastest zal er een opleidingsadvies worden verstrekt; dit allemaal om ervoor te zorgen dat uw opleidingsdoorloop zo soepeltjes mogelijk gaat verlopen.