Omdat techniek een vak is 0800 - 844 0 844

Lasserkwalificaties

Haal het beste uit jezelf als lasser en laat je certificeren
Steeds meer bedrijven vragen om gecertificeerde lassers. Dit is logisch omdat de ISO 1090 (CE-markering) van kracht is. Dit betekent dat je als constructielasser gekwalificeerd moet zijn voordat je aan constructiedelen mag lassen. Maar ook in de andere sectoren wordt steeds meer om lassers met kwalificaties gevraagd. Cottus Vakschool kwalificeert EN NEN ISO 9606-1, AWS D 1.1, ASME IX, etc.

Stel jezelf sterk op in de laswereld en laat je zo breed mogelijk kwalificeren
Cottus Vakschool kijkt samen met jou of met je werkgever welke kwalificaties het meest geschikt voor je zijn. Vervolgens krijg je een lastest om je niveau te bepalen. Hiermee kan de lasmeester bekijken of je er klaar voor bent of dat je nog wat training nodig hebt voordat je aan de laskwalificatie mag beginnen. De laskwalificatie houdt in dat je werkstukken last. Na het lassen van deze werkstukken worden ze onderzocht. Als de werkstukken worden goedgekeurd krijg je een lasserskwalificatie die internationaal geldig is.
De lasserskwalificatie moet om het half jaar worden doorgestempeld. Hiermee wordt aangetoond dat je nog steeds voldoet aan de gestelde normen van de lasmethodekwalificatie. Ook deze zorg neemt Cottus je uit handen.

Ga voor het beste en laat je certificeren bij Cottus Vakschool!
Voor meer informatie kunt u terecht bij Cottus Vakschool voor een concurrerend tarief.